Nieuws
   

Nieuws 2009 | Nieuws 2008 | Nieuws 2007 | Nieuws 2004

START
Boeken
Leven
Nieuws
Werk
Zoeken

 

Werk in uitvoering (2010)

Janwillem Blijdorp heeft al weer nieuwe boeken geschreven!

Romans

Schipbreukeling Schipbreukeling

Nadat haar man tijdens een zeezeiltocht is verongelukt, verlangt Vera naar een nieuwe start. Ze koopt een oud, leegstaand kerkje om in te wonen en kunst te exposeren.
Hoewel ze voor haar nieuwe dorpsgenoten zo gesloten is als een oester, laat ze in haar schilderijen zien wat haar werkelijk bezighoudt:
Vera worstelt met de de schuld van haar verleden én met God.
Marco, haar overbuurman en organist van het kerkje, is de enige die af en toe door de muur van eenzaamheid weet heen te dringen.
Maar het geheim van haar verleden houdt Vera ook voor hem angstvallig verborgen.

In haar nieuwe woonplaats wordt Vera op een bijzonder manier geconfronteerd met haar verleden. Rechercheur Thomas Bloem blijft haar achtervolgen.
Hij verdenkt haar ervan dat de dood van Eva’s man in scène is gezet om geld van de verzekering op te kunnen strijken.
Vera ontkent deze beschuldiging in alle toonaarden. Toch wringt er ergens wat.
Als Vera uiteindelijk de weg naar God vindt, moet toch de waarheid uit het verleden aan het licht komen.

Teamdossier

In deel 12,  Commotie rond een prototype gaan Remco en Marieke voor het Christelijk Dagblad naar Schiphol, waar de plannen worden gepresenteerd voor en revolutionair nieuw hybride vliegtuig. Al gauw blijkt dat lang niet iedereen blij is met dit nieuwe vliegtuig.

Bij de persconferentie is ook een man aanwezig, die zich verdacht gedraagt. Marieke meent hem te herkennen, maar zij en Remco kunnen er niet achter komen wie hij is. Zal het Het Team lukken een aanslag op het prototype  te verijdelen?

voorkant Zoektocht naar de gouden stadRegenboogserie 

Najaar 2010 verschijnt weer een nieuw boek:

Zoektocht naar de gouden stad.

Het boek speelt in Peru, in de tijd van de Pizarro en zijn conquistadores. Pedro, de hoofdpersoon uit het verhaal, wordt gedwongen deze reis mee te maken en wordt uiteindelijk tolk voor Pizarro.

Tijdens zijn reis wordt hij geconfronteerd met de wreedheden van de Spanjaarden, maar ontmoet hij ook Christophorus, een monnik die zijn vriend wordt. Zal het hen lukken de Inca-prinses Mamacocha te bevrijden en vinden ze uiteindelijk de gouden stad?

logo Uitgeverij GroenHet boek is geschreven voor de nieuwe Regenboogserie: niveauleesboeken van Uitgeverij Groen in Heerenveen,
een bijzonder onderdeel van Jongbloed Uitgeversgroep.

Problemen

Lotgenoten is een nieuw verhaal dat op het Calvijncollege speelt.

Amber, een meisje dat twee jaar eerder haar moeder heeft verloren, krijgt van haar vader te horen dat hij gaat trouwen met een weduwe, de moeder van Frank, één van de vervelendste jongens die bij haar op het Calvijncollege zit.

Maf-kinderen

 

Gus de gauwdief is het derde boek in een nieuwe serie.

Op een nacht wordt er ingebroken in het huis in Wamena waar Bjorn met zijn ouders, zijn broertje Sven en zijn zusje Ilse woont. De volgende dag gaan de drie kinderen, samen met hun buurmeisje Lynn, op onderzoek uit. Tijdens deze speurtocht valt Bjorn in handen van Gus, een lijmsnuiver. Hoe dit afloopt?

De wraak van de bendeleiderDe drie avonturiers

Deel 7 De wraak van de bendeleider wordt  herdrukt.

In dit deel komen Koos, Johan en Willem erachter dat het beleven van avonturen ook negatieve kanten heeft. "Herr Schwabel", de ongrijpbare slavenhaler, ontsnapt op spectaculaire wijze uit zijn Oostenrijkse gevangenis en komt naar Nederland om wraak te nemen op de drie vrienden...

Bijgewerkt 07-aug-2010    START | Nieuws 2009 | Nieuws 2008 | Nieuws 2007 | Nieuws 2004