Lotgenoten
     

START
Omhoog
Allemaal buitenbeentjes
Pijn!
Fataal moment
Verkeerd verbonden
Verbroken schakels
Julia's zus
Lotgenoten

 

Lotgenoten

 

Janwillem is begonnen met het schrijven van ‘probleemboeken’, omdat hij ook wel eens iets anders wilde schrijven dan avonturen van en voor kinderen. De boeken in deze serie staan allemaal op zichzelf. Je kunt ze dus onafhankelijk van elkaar lezen.

 

 Er zijn, behalve het feit dat ze allemaal op het (verzonnen) Calvijn College in Zwollen spelen, nog meer overeenkomsten. Het gaat allemaal over gewone kinderen, die iets meemaken, dat grote gevolgen heeft voor de rest van hun leven. Vaak herkennen de lezers de situatie, omdat ze van dichtbij of van een afstandje iets dergelijks hebben meegemaakt. De schrijver hoopt, dat zijn 'probleemboeken' de lezers helpen bij het oplossen van hun eigen problemen. Janwillem is blij, dat hij het talent, dat hij als schrijver van God heeft gekregen, ook op deze manier mag gebruiken.

 

 

Amber, een meisje dat twee jaar eerder haar moeder heeft verloren, krijgt van haar vader te horen dat hij gaat trouwen met een weduwe,  de moeder van Frank, één van de vervelendste jongens die bij haar op het Calvijncollege zit.

AVI

NUR 284/285

Brus

Vanaf 12 jaar

ISBN

Illustrator: n.v.t.
Omslag: Rob Wesselink

Bijgewerkt 18-aug-2010    START | Omhoog