Nieuws 2009
     

START
Omhoog
Nieuws 2009
Nieuws 2008
Nieuws 2007
Nieuws 2004

 

Kroonjuwelen en dode ravenWerk in uitvoering (2009)

Teamdossier

In Kroonjuwelen en dode raven is Remco helemaal niet gelukkig, als hij naar Londen wordt gestuurd om een reportage te maken over de ceremonies rond het Britse koningshuis en parlement.  Een Haagse wethouder is op het idee gekomen, dat wij in Nederland hetzelfde zouden moeten doen.

Als Remco merkt, dat Marieke er geen moeite mee heeft met hem naar Londen te gaan, wordt de reis voor hem een stuk aantrekkelijker. Hun eerste reisdoel is een bezoek aan de Tower, waar de Britse kroonjuwelen worden tentoon gesteld. Als ze daarna een bezoek aan de Tower Bridge brengen, gebeurt er iets waardoor hun werkbezoek aan de Britse hoofdstad drastisch verandert…

Maf-kinderen

 

Gijzeling in de jungleGijzeling in de jungle is het tweede boek in deze serie.

 Bjorn is met zijn familie in Nieuw-Guinea aangekomen.
Daar ontmoet hij Lynn, een meisje dat al jaren met haar familie in Wamena woont. Het kost Bjorn de nodige moeite zich aan het leven in Wamena aan te passen.

Op  een morgen trekken de twee families erop uit om een dorp in de buurt te bezichtigen. Op de terugweg worden ze aangehouden door een groep bewapende Papoea’s. Dan begint voor Bjorn en Lynn  de nachtmerrie.


Duistere praktijken in Zuid-AfrikaDe drie avonturiers

Deel 6 Duistere praktijken in Zuid-Afrika is  herdrukt.

Op verantwoorde wijze schildert de schrijver het leven in de tijd van de apartheid in Zuid-Afrika.

Regenboogserie 

Februari 2009 verschijnt er weer een nieuw boek:

Pablo's strijd.

Voor dit boekje ben ik in de huid van een Boliviaans, indiaans jongetje gekropen.
In het dorp waar hij woont komt een groep Nederlanders, om in twee weken tijd een school te bouwen. Pablo en zijn vriendjes geloven dat dit nooit kan.

Behalve het leven in een Boliviaans dorp en de cultuur van de indianen die daar wonen, gaat het boek ook over eerlijkheid, geloof en bijgeloof en goed en kwaad.

omslag Pablo's strijd

logo World Servants NederlandHet boekje is op donderdagavond 5 februari om 19.30 uur bij kantoorboekhandel Binnert Overdiep te Heerenveen aangeboden aan de directrice van World Servants Nederland en aan Berend Talens uit Hoogeveen, die geholpen heeft door materiaal te verschaffen.

logo Uitgeverij GroenHet boek is geschreven voor de nieuwe Regenboogserie: niveauleesboeken van Uitgeverij Groen in Heerenveen,
een bijzonder onderdeel van Jongbloed Uitgeversgroep.

Bijgewerkt 07-aug-2010    START | Omhoog