De wraak van de bendeleider
     

START
Omhoog
Kampeerders in de knel
Wind in de zeilen
Terreur aan de Moezel
Kunstroof in Parijs
De ongrijpbare slavenhaler
Duistere praktijken in Zuid-Afrika
De wraak van de bendeleider

 

De wraak van de bendeleider

 

De Drie Avonturiers - deel 7

 

Dit laatste deel uit de serie 'De drie avonturiers' heeft Janwillem geschreven om duidelijk te maken dat het beleven van avonturen misschien wel spannend lijkt, maar ook heel gevaarlijk kan zijn. Stel je voor, dat Koos, Johan en Willem echt zouden bestaan, en ze zouden echt zoveel avonturen hebben beleefd, hoe zouden ze zich dan voelen? Zouden ze zich echte helden voelen, of juist niet?  Als je ervoor zorgt dat verschillende schurken achter de tralies belanden, loop je natuurlijk het risico dat vroeg of laat iemand wraak komt nemen.

 

Zo mijmerend is dit boek tot stand gekomen. Het grappige is, dat nadat Janwillem dit boek had geschreven, al een paar keer gevangenen zijn ontsnapt met behulp van een helikopter. Je zou haast denken dat ze dit boek hebben gelezen.

Behalve het avontuur kun je in dit boek ook iets lezen over de gevaren van drugs. Net als Géline in dit verhaal zijn er veel jongeren die uit verveling, nieuwsgierigheid of om ergens bij te horen naar de drugs grijpen. Janwillem probeert hier tegen te waarschuwen. Net als drank maken drugs meer kapot dan je lief is.

 

Janwillem is met deze serie gestopt omdat hij vond dat de drie vrienden te oud werden om avonturen te beleven. In plaats daarvan is hij begonnen met het schrijven van de serie Teamdossier.

 

De wraak van de bendeleider In dit deel komen Koos, Johan en Willem erachter dat het beleven van avonturen ook negatieve kanten heeft. "Herr Schwabel", de ongrijpbare slavenhaler, ontsnapt op spectaculaire wijze uit zijn Oostenrijkse gevangenis en komt naar Nederland om wraak te nemen op de drie vrienden.

Een wilde jacht door Nederland volgt, waarin het de jongens niet lukt de schurk af te schudden. Er is maar één oplossing: ze moeten er voor zorgen dat hij opnieuw achter de tralies komt.

Tijdens hun omzwervingen ontmoeten ze een oude vriendin, Géline, die na hun ontmoeting in Parijs behoorlijk in de problemen is geraakt. Ze heeft verkeerde vrienden gemaakt, die haar aan de XTC hebben geholpen.

AVI 10

Nugi 222

Brus 80-90

12 jaar en ouder

ISBN 90 336 2540 7

Illustrator: Hans Ellens
Omslag: Wim Smalen

De wraak van de bendeleiderDit boek is het zevende deel van een spannende serie, die jongens en meisjes vanaf 12 jaar met veel plezier zullen lezen.

(herdruk komt in 2010)

Bijgewerkt 15-aug-2010    START | Omhoog