Vondst uit het verleden
     

START
Omhoog
De jacht op de wreker
De gestoorde geleerde
De man met de Januskop
De gevaarlijke wonderdokter
Vrijheidsstrijders in actie
Konvooi in gevaar
De vermiste hulpverlener
Bomalarm in Europoort
Vondst uit het verleden
Sabotage rond het Wad
Kroonjuwelen en dode raven
Commotie rond een prototype

 

Vondst uit het verleden

Serie TEAM DOSSIER - deel 9

Vondst uit het verleden Nadat zijn oom bij een verbouwing een kistje met diamanten heeft gevonden, ontmoeten Remco Jongeneel en zijn collega Marieke de diamanthandelaar Levie Salomons, die in Antwerpen woont.

Niets wijst erop dat deze ontmoeting vérstrekkende gevolgen zal hebben, maar Marieke aarzelt lang, als Levie hen uitnodigt om met hem naar Zuid-Afrika te reizen.

Hij wil hun laten zien dat daar op een eerlijke manier diamanten worden gewonnen en dat er aan zijn diamanten geen bloed kleeft.

Als Marieke besluit om met Remco mee te gaan, komen ze in een land waar grote problemen heersen en een groot deel van de zwarte bevolking nog altijd in armoede leeft.

Waar al die problemen toe kunnen leiden, ervaren ze als ze ontvoerd worden.

Hun ontvoerders strijden voor een goede zaak, maar de middelen die ze daarvoor kiezen, blijken erg gevaarlijk.

AVI

Nugi

Brus

 jaar en ouder

ISBN 978-90-5551-442-7

Illustrator: Dick van de Pol
Omslag: Dick van de Pol

De jonge journalist Remco Jongeneel en de fotografe Marieke Wielinga werken bij het Christelijk Dagblad en gaan voor die krant regelmatig samen op pad.
Voor hun collega's is dat een reden om hen een beetje spottend 'Het Team' te noemen. Maar misschien zijn die collega's wel jaloers op de prestaties van Het Team...
Als ze nieuws ruiken proberen Remco en Marieke de onderste steen boven te krijgen. Dat is voor hen niet altijd zonder gevaar, maar levert wel voorpaginanieuws op!
De speurzin van Remco en Marieke bezorgt hun hoofdredacteur soms grijze haren, maar wordt door de lezers van de krant bijzonder gewaardeerd.

Bijgewerkt 27-jul-2010    START | Omhoog