Kroonjuwelen en dode raven
     

START
Omhoog
De jacht op de wreker
De gestoorde geleerde
De man met de Januskop
De gevaarlijke wonderdokter
Vrijheidsstrijders in actie
Konvooi in gevaar
De vermiste hulpverlener
Bomalarm in Europoort
Vondst uit het verleden
Sabotage rond het Wad
Kroonjuwelen en dode raven
Commotie rond een prototype

 

Sabotage rond het wad

Serie TEAM DOSSIER - deel 11

voorkant Kroonjuwelen en dode raven

Remco Jongeneel en Marieke Wielinga zijn voor het Christelijk Dagblad naar Londen gereisd om een reportage te maken over de plechtigheden bij de opening van het parlementaire jaar.
Ze brengen ook een bezoek aan de zwaarbeveiligde Tower waar de beroemde Imperial State Crown en de kroonjuwelen bewaard worden, die koningin Elizabeth bij die gelegenheid draagt.

Als ze na dit bezoek op de Tower Bridge lopen, en Marieke daar foto's maakt, zijn ze er getuige van dat de kroon en de kroonjuwelen op een spectaculaire wijze uit de Tower worden geroofd.
Dat Marieke ook foto's van de overval maakte, leidt ertoe dat ze, meer dan hen lief is, bij de zaak betrokken raken.

Remco en Marieke zijn in de moeilijke positie dat ze niet anders kunnen doen dan de politie helpen om de criminelen te vinden die acter de roof zitten.

Die riskante onderneming loopt voor hen maar net goed af!

AVI

NUR 280

Brus

 jaar en ouder

ISBN 978-90-5551-526-4

Illustrator: Dick van de Pol
Omslag: Dick van de Pol

De jonge journalist Remco Jongeneel en de fotografe Marieke Wielinga werken bij het Christelijk Dagblad en gaan voor die krant regelmatig samen op pad.
Voor hun collega's is dat een reden om hen een beetje spottend 'Het Team' te noemen. Maar misschien zijn die collega's wel jaloers op de prestaties van Het Team...
Als ze nieuws ruiken proberen Remco en Marieke de onderste steen boven te krijgen. Dat is voor hen niet altijd zonder gevaar, maar levert wel voorpaginanieuws op!
De speurzin van Remco en Marieke bezorgt hun hoofdredacteur soms grijze haren, maar wordt door de lezers van de krant bijzonder gewaardeerd.

Bijgewerkt 27-jul-2010    START | Omhoog