De gestoorde geleerde
     

START
Omhoog
De jacht op de wreker
De gestoorde geleerde
De man met de Januskop
De gevaarlijke wonderdokter
Vrijheidsstrijders in actie
Konvooi in gevaar
De vermiste hulpverlener
Bomalarm in Europoort
Vondst uit het verleden
Sabotage rond het Wad
Kroonjuwelen en dode raven
Commotie rond een prototype

 

De gestoorde geleerde

Serie TEAM DOSSIER - deel 2

De gestoorde geleerde Als in een korenveld geheimzinnige 'graancirkels' worden ontdekt, krijgen Remco en Marieke opdracht om er voor het Christelijk Dagblad een reportage over te maken.

Ze komen al snel in contact met mensen die vertellen dat ze in het bestaan van buitenaardse vliegende objecten geloven. En van hen, professor Geertsema, vindt het zelfs goed dat ze er bij hem thuis over komen praten. Remco's broer en zus, Christiaan en Christine, mogen ook mee.

Remco denkt dat het bezoek aan de professor een mooie gelegenheid biedt om de lezers van de krant over deze onzin te informeren. Hij weet echter niet dat de professor een bijnaam heeft: de gestoorde geleerde...

In de villa van de professor horen Christiaan en Christine geheimzinnige klopsignalen. Daarom besluit het viertal om na hun bezoek, als de professor niet thuis is, terug te gaan.
Ze lopen echter in de val en worden bijna het slachtoffer van een zeer gevaarlijk experiment.

AVI

Nugi

Brus

 jaar en ouder

ISBN 90 5551 182 X

Illustrator: Dick van de Pol
Omslag: Dick van de Pol

De jonge journalist Remco Jongeneel en de fotografe Marieke Wielinga werken bij het Christelijk Dagblad en gaan voor die krant regelmatig samen op pad.
Voor hun collega's is dat een reden om hen een beetje spottend 'Het Team' te noemen. Maar misschien zijn die collega's wel jaloers op de prestaties van Het Team...
Als ze nieuws ruiken proberen Remco en Marieke de onderste steen boven te krijgen. Dat is voor hen niet altijd zonder gevaar, maar levert wel voorpaginanieuws op!
De speurzin van Remco en Marieke bezorgt hun hoofdredacteur soms grijze haren, maar wordt door de lezers van de krant bijzonder gewaardeerd.

Bijgewerkt 27-jul-2010    START | Omhoog