De gevaarlijke wonderdokter
     

START
Omhoog
De jacht op de wreker
De gestoorde geleerde
De man met de Januskop
De gevaarlijke wonderdokter
Vrijheidsstrijders in actie
Konvooi in gevaar
De vermiste hulpverlener
Bomalarm in Europoort
Vondst uit het verleden
Sabotage rond het Wad
Kroonjuwelen en dode raven
Commotie rond een prototype

 

De gevaarlijke wonderdokter

Serie TEAM DOSSIER - deel 4

De gevaarlijke wonderdokter Door zijn werk voor het Christelijk Dagblad wordt de jonge journalist Remco Jongeneel geconfronteerd met de moeilijke omstandigheden waaronder veel boeren hun hoofd boven water proberen te houden.
Op zekere dag ontdekt hij dat een man, die beweert dat hij dierenarts is, aan de boeren op de Veluwe een 'wondermiddel' verkoopt, waarmee ze uit de zorgen kunnen raken...
Maar Remco ontdekt nog meer: het wondermiddel is niet zo ongevaarlijk als de 'dierenarts' beweert: het is zelfs een regelrechte bedreiging van de volksgezondheid!

Remco en zijn collega Marieke gaan op pad om de wonderdokter op te sporen en zijn kwalijke praktijken te stoppen.
Ze ontdekken dat zijn werkterrein veel groter is dan de Veluwe en dat het de 'dokter' niet interesseert wat de gevolgen van zijn middeltjes zijn.
Als ze er uiteindelijk achter komen waar de man woont, hebben ze al spoedig spijt van hun nieuwsgierigheid.
De wonderdokter deinst er zelfs niet voor terug om Remco's broer en zus - die hem bij zijn onderzoek denken te kunnen helpen - in de kelder van zijn huis op te sluiten.

AVI

Nugi

Brus

 jaar en ouder

ISBN 90 5551 257 6

Illustrator: Dick van de Pol
Omslag: Dick van de Pol

De jonge journalist Remco Jongeneel en de fotografe Marieke Wielinga werken bij het Christelijk Dagblad en gaan voor die krant regelmatig samen op pad.
Voor hun collega's is dat een reden om hen een beetje spottend 'Het Team' te noemen. Maar misschien zijn die collega's wel jaloers op de prestaties van Het Team...
Als ze nieuws ruiken proberen Remco en Marieke de onderste steen boven te krijgen. Dat is voor hen niet altijd zonder gevaar, maar levert wel voorpaginanieuws op!
De speurzin van Remco en Marieke bezorgt hun hoofdredacteur soms grijze haren, maar wordt door de lezers van de krant bijzonder gewaardeerd.

Bijgewerkt 27-jul-2010    START | Omhoog