Wind in de zeilen
     

START
Omhoog
Kampeerders in de knel
Wind in de zeilen
Terreur aan de Moezel
Kunstroof in Parijs
De ongrijpbare slavenhaler
Duistere praktijken in Zuid-Afrika
De wraak van de bendeleider

 

Wind in de zeilen

 

De Drie Avonturiers - deel 2

 

Wind in de zeilen is het tweede deel in de serie 'De drie avonturiers', maar het is het eerste boek dat Janwillem Blijdorp heeft geschreven. Tijdens zijn werk in de boekhandel kwam hij op het idee zelf een kinderboek te gaan schrijven.

 

 Oorspronkelijk was het zijn bedoeling alleen een verhaal over een zeilkamp te schrijven. Samen met zijn vriend Wim Wilts (de maker van deze website) heeft Janwillem eind jaren zeventig, begin jaren tachtig verschillende zeilkampen meegemaakt. Tijdens die zeilkampen gebeurde er van alles. Veel dingen die in het boek staan beschreven, zijn echt gebeurd. Zo is Janwillem zelf eens voor de grap in een pak naar een zeilkamp gegaan en door een vriend in het water gegooid, was tijdens één van die kampen 'Het blijft tobben' de leus en werd er inderdaad iemand in een wastobbe op een oude Volkswagen Kever door IJlst rondgereden.

 

Omdat het boek in de serie 'De drie avonturiers' moest passen, heeft de schrijver het avontuur met de milieuvervuiling en de gevaarlijke rit van Koos achterop en tankauto erbij verzonnen. Na dit boek heeft de schrijver eerst Duistere praktijken in Zuid-Afrika geschreven, pas daarna kwam hij op het idee Kampeerders in de knel te schrijven. Chronologisch gezien had deze fietsvakantie eerder plaatsgevonden dan de zeilvakanties en de vakantie in Zuid-Afrika, vandaar dat Kampeerders in de knel uiteindelijk als debuut is verschenen.

 

Wind in de zeilen Dit deel brengt de vrienden Koos, Willem en Johan in Friesland, waar hen een zeilkamp wacht. Op weg naar het kamp beleven ze, al fietsend, het nodige om nooit te vergeten en bij aankomst zit de stemming er al goed in. De rest van de deelnemers doet niet voor hen onder, dat belooft dus veel plezier en... zeilen maar!
Er blijkt echter meer te doen voor de avonturiers, want Friesland ligt ver van de randstad en waarom zou je, als ondernemer, veel betalen om je giftige afvalstoffen kwijt te raken? De drie vrienden komen op het spoor van duistere lieden, die het milieuzaken niet zo nauw nemen. Hen wacht een angstig avontuur dat niet voor alle partijen even goed afloopt.

Wind in de zeilen
Omslag 2e druk

Dit boek is het tweede deel van een spannende serie, die jongens en meisjes vanaf 12 jaar met veel plezier zullen lezen .

AVI 10

Nugi

Brus 80-90

12 jaar en ouder

ISBN 90 336 1400 6

Illustrator: Hans Ellens
Omslag: ?

Bijgewerkt 15-aug-2010    START | Omhoog